Ontwikkeling van de tuin

 Ontwikkeling van de Tuin 

In 2001 hebben we dit huis gekocht omdat de plek en de ruimte om het huis aan onze wensen voldeed. De tuin (bijna 1.800 m) bestond voornamelijk uit gras, hoge nooit gesnoeide coniferen en dennenbomen. Gaandeweg hebben we diverse borders aangelegd en steeds meer gras ingeleverd. De tuin is naar eigen idee ontworpen en aangelegd. Gevoel speelde hierbij een grote rol. Er zijn verschillende borders aangelegd waarvan een aantal op kleur. Zo is er een paarsgele, een witgele en een rose border. Opvallend is ook het grote aantal verschillende planten. Er zijn diverse hoekjes gemaakt zodat we ook zelf overal van de tuin kunnen genieten. En wij niet alleen, maar ook onze kippen, de vele soorten vogels, egels en niet te vergeten de eekhoorn. Voor al deze tuinbewoners maken wij ook diverse nestkasten en voederhuisjes.

Net als andere tuinliefhebbers zijn ook wij nooit helemaal tevreden. De komende jaren willen wij onze tuin, samen met onze buren, nog beter laten aansluiten bij de (agrarische) omgeving. Hiervoor heb ik een cursus gevolgd via “Landschap Overijssel” en we laten ons tevens door de “Stichting Holtwark” adviseren. Zo hebben we een hoge coniferenhaag vervangen door een beukenhaagje. Achter in de tuin hebben we een groot aantal dennenbomen gerooid en ook vervangen door beuken. Hierdoor is het zicht naar achteren open en ruim geworden en de aansluiting met de achterliggende schapenweide duidelijk verbeterd. In het voorjaar (2011) hebben we de laatste grote naaldbomen uit de tuin verwijderd. Deze zijn inmiddels vervangen door twee lindebomen. Als laatste grote project hebben de voor voortuin gewijzigd. Er is o.a. een ronde border in gemaakt.


Wij nodigen u graag uit om onze tuin met eigen ogen te bekijken.
Voor een entree € 4,00 per persoon serveren wij koffie/thee met iets erbij.

Onze tuin medio juni

Yvonne 15.05.2012 13:38

Hallo Cecile,

Dank je voor de reactie. We zien je grag in onze tuin.

Yvonne

Cecile Veger 14.05.2012 20:38

Hallo Yvonne,
De site is mooi en ik kom zeker kijken.
Groetjes Cecile

Nieuwe reacties

17.07 | 17:23

We hebben genoten van jullie prachtige tuin en we willen jullie bedanken voor de hartelijke ontvangst. De plant die ik meebracht heet Scrophularia Grandiflora.

18.06 | 11:53

Wat een mooi onderhouden en aangelegde tuin met veel bijzondere planten.
daarom niet kunnen vragen wat de naam was

14.06 | 15:46

Wat een schitterend aangelegde tuin en prachtig onderhouden afgaande op de foto's. Kom dit komend weekend de tuin zeker nog bekijken.

27.06 | 11:53

Hartelijk dank voor uw reactie.
Gr. Yvonne en Herman